Alle flexibiliteit met Software as a Service (Saas) | ATLAS Online

Alle flexibiliteit met Software as a Service (Saas)

Software as a Service (SaaS) bestaat reeds sinds 2000 en is een licentie- en distributiemodel dat softwaretoepassingen levert en gebruikt via de Cloud als een service. Het SaaS-bedrijfsmodel kan als volgt worden begrepen: de verantwoordelijkheid voor de softwaretoepassing wordt overgedragen van het bedrijf naar de SaaS-exploitant.
Het SaaS-model is geschikt voor bedrijven van elke omvang, van startups tot internationale bedrijven.

Gartner onderzoek vermeldt;

Infrastructure as a Service (IaaS) is in 2019 het snelst groeiende segment van de markt. Het segment groeit naar verwachting met 27,5% in 2019 tot 38,9 miljard dollar, ten opzichte van 30,5 miljard dollar in 2018. PaaS (Platform as a Service) volgt met 21,8% groei.
Meer dan een derde van de organisaties ziet Cloud investeringen als een top 3 investeringsprioriteit. Het onderzoeksbureau verwacht dat tegen het eind van 2019 ruim 30% van de software investeringen van technologieproviders verschoven zal zijn van Cloud-first naar Cloud-only. Dit betekent in de praktijk dat inkomsten uit licentie gebaseerde software verder zullen teruglopen, terwijl SaaS-en abonnement gebaseerde Cloud modellen juist terrein winnen. Bedrijven hebben veel redenen om over te stappen naar Cloud gebaseerde SaaS-oplossingen.

De belangrijkste voordelen van SAAS:

  1. Geen hoge investeringskosten bij aanvang
  2. Automatische updates
  3. Schaalbaarheid
  4. Gebruikersgemak
  5. Eenvoudig te integreren met andere software oplossingen
  6. Hoog veiligheidsniveau
  7. Eenvoudig beheer
  8. Data altijd en overal de bereikbaar

Docdynamic

Onze Docdynamic consultants helpen graag met uw keuze voor een passende SAAS oplossing voor uw bedrijf en begeleiden u gedurende het gehele traject. Neem onderaan de pagina contact met ons op!

Geef een reactie