Laat tijd werken voor uw geld | ATLAS Online

Laat tijd werken voor uw geld

Tijd is geld.  

“De meeste grote Nederlandse bedrijven verstaan onder digitale transformatie, de digitalisering van het bestaande bedrijfsmodel en analoge processen.

Met digitale processen kunnen bedrijven niet alleen tijd, maar ook geld besparen. En met name afdelingen die vanwege hun functie veel belang hechten aan geldbesparing, kunnen tijd, geld en de zenuwen van werknemers bespaard worden door procesdigitalisering.

We hebben het over boekhoud- en inkoopafdelingen. De dagelijkse werkzaamheden gaan vaak over het bijhouden van deadlines en betalingsvoorwaarden voor facturen – en dus geld besparen. En dit is precies waar een oplossing zoals digitale inkomende factuurverwerking enorm wordt ondersteund.

In veel bedrijven gebeurt het factuurverwerkingsproces nog steeds handmatig.

Hoe vaak blijven papieren facturen achter op de bureaus van de medewerkers of gaan ze zelfs verloren in stapels bestanden? En belangrijke kortingsperioden zijn al verstreken.

Volgens onderzoek kost de verwerking van een papieren factuur zo’n EUR 0,10 tot EUR 0,12, gaat 0,5% van alle facturen verloren en kan het controleren en goedkeuren van de factuur tot 14 dagen duren.

Digitale factuurverwerking – een must?

Moderne oplossingen voor de verwerking van inkomende facturen zijn zo geconfigureerd dat ze bijvoorbeeld ook onderweg kunnen worden gebruikt of in andere bedrijfsapplicaties kunnen worden geïntegreerd. De medewerker hoeft de toepassing dan niet eens te verlaten om de digitale verwerking workflow te starten. Hij kan het bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit zijn e-mailprogramma initiëren zodra hij een factuur per e-mail heeft ontvangen en vervolgens weer verder gaan met andere taken.

Uit het bovenstaande proces blijkt dat het logisch is dat elk bedrijf vertrouwt op digitale factuurverwerking. Kosten en tijd kunnen worden bespaard.

Er zijn echter ook bedrijven die absoluut moeten overstappen op digitale verwerking omdat dit wettelijk verplicht is.

Conclusie:

Of het nu door regelgeving wordt vereist of niet: digitale verwerking van inkomende facturen biedt bedrijven veel voordelen om tijd en geld te besparen. Dit kan tot 75% van de proceskosten verlagen. En dat niet alleen, er is een kortere doorlooptijd en lagere foutenpercentages door automatische dubbele controle. En wat nog relevanter is: bedrijven kunnen digitale factuurverwerking gebruiken om een ​​snel maandoverzicht en bijbehorende kortingsinkomsten te behalen.

Geef een reactie